Fotoroute 2022 kaart

Zeeburgereiland Fotoroute 2022

Studenten van Sluislab fotografeerden op 14 september 2022 het eiland en haar bewoners. Het resultaat van hun werk is te zien tijdens de Fotoroute 2022. Op de kaart staan alle locaties waar de foto’s hangen. De volledige route kun je in ongeveer een half uurtje lopen.

Let op: Locatie nr. 4 is komen te vervallen

Kristoffer Zeiner

Locatie nr. 1
Foto en tekst door Sico Voswijk

Kristoffer Zeiner is geboren en getogen in Noorwegen in de bossen nabij Oslo. Acht jaar geleden is hij naar Nederland gekomen om te studeren en werken aan het Sandberg Instituut. Als kunstenaar en curator is Kristoffer de spin in het web tussen kunstenaars en de eilanders. Hij hoopt dat hij met zijn werk kan bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw stukje Amsterdam. 

Jeroen van Dalen

Locatie nr. 1
Foto en tekst door Danique Nat en Tess Daems

Jeroen van Dalen is gebiedsmakelaar op het Zeeburgereiland voor Gemeente Amsterdam. Hij werkt samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een mooi en fijn Zeeburgereiland. Jeroen vindt het belangrijk om een middenweg te vinden tussen de wensen van bewoners, gemeente en ondernemers. Een van zijn grootste projecten was het realiseren van de drukbezochte Urban Sport Zone, midden op het eiland.

Jamila Lakhai

Locatie nr. 1
Foto en tekst door Elias Appiah-Asante en Umut Öz

Jamila Lakhai werkt bij DUWO Student Housing. Ze is verantwoordelijk voor de studentenwoningen in de Sluisbuurt. Jamila is voornamelijk bezig met afhandelen van klachten en helpt studenten bij sociale voorzieningen, zoals huursubsidie. Vier jaar geleden ging ze bij DUWO aan de slag, toen nog als bijbaantje. In de toekomst wil ze graag meer leren over huurrecht, om studenten beter bij te kunnen staan bij het vinden van een woning.

Rasmus Starink

Locatie nr. 2

Rasmus Starink is hét gezicht van de Buurtkamer op het Zeeburgereiland. Als coördinator en welzijnscoach ondersteunt hij bewoners van het eiland en legt hij nieuwe verbindingen. Door activiteiten te organiseren voor de hele wijk wil hij een inclusieve, sociale en weerbare buurt maken.

Roos van Rongen

Locatie nr. 3
Foto en tekst door Mark Boele en Kierren Gerrell

Roos van Rongen is een actieve, betrokken bewoner die de Facebook-groep ‘Zeeburgereiland’ beheert en de bewonerscommissie heeft opgericht. Roos woonde tijdens haar studie in studentencomplex Smiley en kijkt nu, vanuit haar nieuwe appartement, uit op de Urban Sport Zone. Ze heeft gezien hoe de Sportheldenbuurt vanaf de zandvlakte werd opgebouwd en houdt van het open en groene gevoel van de wijk. In de toekomst zou ze graag meer ontmoetingsplekken willen zien op het eiland. 

Sander Ouwehand

Locatie nr. 3
Foto en tekst door Yaël Smit en Janine de Groot

Sander Ouwehand is uitvoerder bij Visser & Smit Bouw. Op dit moment is hij bezig met een uitdagend project: het bouwen van het nieuwe, duurzame Inholland-gebouw in de Sluisbuurt. Zijn taak hierin is het aansturen en controleren van de werknemers en hun werkzaamheden. Daarnaast heeft hij al veel ervaring opgedaan met andere complexe bouwprojecten. Volgens hem is werken in de bouw echt iets dat je samen doet, dan krijg je alles voor elkaar.

Mischa Woutersen

Locatie nr. 4 (vervallen)

Mischa Woutersen is van huis uit planoloog. Als community manager ondersteunt hij bewonersinitiatieven op het Zeeburgereiland. Placemaking is hem op het lijf geschreven, daarom is hij ook betrokken bij de ontwikkeling van broedplaats Baggerbeest.

Jesse Limmen

Locatie nr. 5
Foto en tekst door Daniël Chervet en Vince Faerber

Jesse Limmen is een bewoner van het eerste uur. Hij woont en werkt al zestien jaar op Zeeburgereiland als autonoom kunstenaar en ondernemer. Een avonturier die zijn creativiteit verwerkt in hout. In opdracht van Amsterdammers transformeert hij stukken afvalhout tot de tafelbladen en tapasplankjes. Op deze manier draagt hij bij aan de circulaire economie. Daarnaast is hij een echte local. Hij groet iedereen die hij tegenkomt en vertelt graag over het eiland. 

Emma Stoop

Locatie nr. 6

Emma Stoop is junior-onderzoeker bij Sluislab. Emma onderzoekt praktijken van in- en uitsluiting op het eiland. Met Dynamo en Vreedaam-Oost ontwikkelde zij een pop-up ontmoetingsplek voor eilandbewoners; de Buurtkoffer. Voor haar is het belangrijkste aan onderzoek de terugkoppeling naar de praktijk: iemand moet er iets aan hebben.

Merel de Boer

Locatie nr. 7

Merel de Boer is projectleider gebruikerstraject van de bouw van Inhollands nieuwe schoolgebouw. Zij betrekt studenten en medewerkers bij de ontwikkeling en inrichting van de nieuwe Inholland locatie op het eiland. Het gebouw moet niet alleen een school voor studenten en medewerkers worden, maar ook een ontmoetingsplek zijn voor de buurt.

Jaap Noordermeer

Locatie nr. 8

Jaap Noordermeer is een betrokken buurman en kunstenaar. Als bewoner van de Akropolistoren is zijn verbinding met het eiland zeer persoonlijk. Omkijken naar elkaar en elkaar een handje helpen vindt hij niet meer dan normaal. Als kunstenaar is hij gefascineerd door stillevens. Misschien heeft u één van zijn werken wel eens zien hangen tijdens één van de exposities op het eiland!